Bengt af Klintberg

Bengt af Klintberg är mest känd som folklivsforskare och författare av populärvetenskapliga böcker, men i hans litterära bagage ingår också flera diktsamlingar. Han debuterade med diktsamlingen Stigar 1959 och har sedan dess gett ut drygt 40 böcker i många olika genrer och ämnen. Han är också medlem i den internationella konströrelsen Fluxus som grundades på 1960-talet. Ett urval av hans dikter finns i Ord i snön som kom 2006 på Ellerströms. Essän “Paddehattar” i boken Kuttrasju (1998) handlar om svamparnas namn genom århundraden.

Tillsammans med Christina Mattsson driver han Folkminnespodden som handlar om folkminnen, traditioner och kulturhistoria.

 

 

Alla dikter av Bengt af Klintberg

Om inspelningen

”Blek taggsvamp” från Blek taggsvamp av Bengt af Klintberg. Släppt: 2017. Spår 1. Genre: Poesi.

Blek taggsvamp

Otaliga dikter har skrivits om fåglar, havet, kärleken och döden. Men dikterna om svampar är lätt räknade, trots att många av oss gärna plockar svamp när årstiden är den rätta. Blek taggsvamp är den första svenska diktsamlingen helt ägnad åt svampar och svampplockning. Bengt af Klintbergs rapporter från svampskogen innehåller både minnesbilder och poetiska snapshots, och är samtidigt en originell guide till den svenska svampskogen.

Foto: Ludvig Köhler/podpoesi

Inlästa dikter

Om inspelningen

”Blek taggsvamp” från Blek taggsvamp av Bengt af Klintberg. Släppt: 2017. Spår 1. Genre: Poesi.