7 (1)

Ismael Ataria

Ismael Ataria är prisbelönt författare, poet, artist och föreläsare. Han är ständigt på resande fot med sina föreställningar och trivs lika bra på scenen som framför skrivbordet. Ismael har rönt stor framgång på scener runtom i Sverige med sina poetiska shower där alvar och humor, mörker och ljus möts i en sällsam symbios. Ismael arbetar sedan flera år som krönikör och skriver bland annat för P4 – Sveriges radio.  På Heidruns förlag har Ismael utgivit Bokstavsängeln – Asfalt, stjärnor och allt däremellan (2013) och Allt jag vill för dig, ingen annan (2009). Han har även varit redaktör för antologin Småstadshjärtan – Unga röster om livet (2011). Ismael arbetar även med musik, både andras och egenproducerad, hans skiva Bokstavsängeln finns bland annat på Spotify.

 

 

 

 

Foto/copyright: Thomas Strandberg/Standbergart

Alla dikter av Ismael Ataria

Om inspelningen

”Diktsvit” från Bokstavsängeln av Ismael Ataria. Släppt: 2013. Spår 9 789 186 699 222. Genre: Poesi.

Bokstavsängeln

a3-affisch

Diktsamlingen Bokstavsängeln – Asfalt, stjärnor och allt däremellan är en bok med en mängd röda trådar där den starkast lysande går under poetens eget namn, Ismael Ataria. Det är en inbjudan, en biljett till en resa in i ett hjärta där det rastlösa alfabetet bor. Det här är en bok om magi och mylla. Ett soundtrack till vårt liv. En tribut till allt sådant som påverkar och betyder något. Våra vingar i väntan. Det handlar om att dansa med sorg och gråta med lycka. Om vardagen mitt i storskogen. Livet, kärleken och döden. Asfalt, stjärnor och allt däremellan. Om livet enligt Ismael.

Inlästa dikter

Om inspelningen

”Beväpnad” från Bokstavsängeln av Ismael Ataria. Släppt: 2013. Spår 9 789 186 699 222. Genre: Poesi.

Allt jag vill för dig, ingen annan

omslag

En poetisk beskrivning av helvetet som missbrukaren och dennes medberoende delar. Diktsamlingen skildrar hur det är att leva som anhörig till en missbrukare. Om den sorg och svärta som plötsligt slåss om utrymmet med längtan och kärlek. Om den ständiga väntan efter något som aldrig tycks hända. Om det outtalade människor emellan – att bry sig så mycket om andra att man glömmer bort sig själv.

Inlästa dikter

Om inspelningen

”Diktsvit” från Bokstavsängeln av Ismael Ataria. Släppt: 2013. Spår 9 789 186 699 222. Genre: Poesi.