Louise Halvardsson

Louise Halvardsson, född 1982, är uppväxt i Nässjö och bor numera i Göteborg där hon är verksam som (scen)poet och författare. Hon debuterade 2007 med ung vuxen-romanen Punkindustriell hårdrockare med attityd som vann Författarförbundets debutantpris Slangbellan. 2019 kom den helt fristående uppföljaren, vuxenromanen Punkpoet med svensk brytning. Hon har även gett ut reportageboken Svenglish samt diktsamlingarna Hejdå tonårsångest och Kramabstinens. Återkommande teman i författarskapet är identitet, sexualitet, relationer och en absurd, punkig blick på vardagen.

Alla dikter av Louise Halvardsson

Om inspelningen

”Den (inte så) onda dockan” från KRAMABSTINENS – skramlad scenpoesi av Louise Halvardsson. Släppt: 2021. Spår 1. Genre: Poesi.

KRAMABSTINENS – skramlad scenpoesi

I diktsamlingen KRAMABSTINENS skriver Louise Halvardsson om avsaknad av biologisk klocka, K-märkning av ett ex, fikarumsskräck, sorg över en död mormor och att söka jobb som kramerska

De flesta dikter relaterar till ensamhet i olika situationer. KRAMABSTINENS kom till under en pandemi då livet som scenpoet radikalt förändrats med inställda events, begränsad publik, hemliga poesiträffar och föreställningar framför ett kameraöga. Tanken är att varje dikt ska kännas som en kram, att folk ska känna igen sig och bli lite snällare mot sig själva.

KRAMABSTINENS släpptes i december 2020 på Poesiwerken Publishing, ett nätwerk och mikroförlag för Göteborgs undergroundpoesi.

”Hela poesisamlingen är en njutning att läsa men allra, allra bäst är de dikterna som är tillägnade Halvardssons mormor. Dikten ”Svarta fåret” är helt igenom perfekt – ordvalen, kompositionen, känslan – och när jag läser dikten en gång till, denna gång högt, inser jag att just denna ska jag använda i retorikundervisningen med eleverna. KRAMABSTINENS är en bok att ha nära, att läsa hela tiden eller då och då, i synnerhet i dessa distanserade, kramberövade, allt kallare dagar …”

– @tankaromlitteratur på Instagram

Inlästa dikter

Om inspelningen

”Den (inte så) onda dockan” från KRAMABSTINENS – skramlad scenpoesi av Louise Halvardsson. Släppt: 2021. Spår 1. Genre: Poesi.