Mara Lee

Mara Lee är född 1972 och bosatt i Stockholm. Hon är författare samt verksam som forskare vid Kungl. Konsthögskolan i Stockholm. Hon har också översatt den kanadensiska poeten Anne Carson.

Lee har tidigare gett ut de två uppmärksammade diktsamlingarna Kom och Hennes vård. Hon debuterade som romanförfattare 2007 med den internationellt uppmärksammade Ladies, som 2011 följdes av den kritikerrosade Salome, för vilken hon belönades med Svenska Dagbladets litteraturpris och Per Olov Enquists pris. 2014 utkom Future Perfect, även den hyllad av kritikerna. Hennes senaste verk, Kärleken och hatet, utkom våren 2018 och är en hybridbok som rör sig i gränslandet mellan poesi, prosa och essäistik.

Alla dikter av Mara Lee

Om inspelningen

”Ur ”Kärleken och hatet”” från Kärleken och hatet av Mara Lee. Släppt: 2018. Spår 1.

Kärleken och hatet

Kärleken och hatet är en lyrisk undersökning av varför vi älskar stup, och varför flaggans färger är samma som en käftsmälls. Den avslöjar vilket grammatiskt tempus som är bättre än sex, och varför vissa mammor vänder på jorden i mars. Här finns gudomliga kaksmulor, lupiner och miraklet då hat omskapas till kärlek.

Inlästa dikter

Om inspelningen

”Ur ”Kärleken och hatet”” från Kärleken och hatet av Mara Lee. Släppt: 2018. Spår 1.