Tove Meyer

Tove Meyer (född 1983) är journalist och poet uppvuxen i Vällingby utanför Stockholm. Hennes alster har blivit publicerade i en rad antologier genom åren. Hon är även medförfattare till biografin Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken (Lind&Co).

I hennes debutdiktsamling Asfaltshimmel försöker Tove Meyer komma bakom de blickar och ord som aldrig sägs. Texterna är ofta snabbt nedskrivna i en mobiltelefon mellan två stationer och försöker spegla jakten, rädslan och lyckan i att vara människa i början av tvåtusentalet.

Tove är även verksam som journalist på Skavlanredaktionen, Sveriges Television.

 

 

 

Foto: Ernst Henry Photography

Alla dikter av Tove Meyer

Om inspelningen

”Den svenska tystnaden” från Asfaltshimmel av Tove Meyer. Genre: poesi.

Asfaltshimmel

I varje tunnelbanevagn finns en hel roman. I diktsamlingen ”Asfaltshimmel” försöker Tove Meyer komma bakom de blickar och ord som aldrig sägs. Texterna är ofta snabbt nedskrivna i en mobiltelefon mellan två stationer och försöker spegla jakten, rädslan och lyckan i att vara människa i början av tvåtusentalet. Tove Meyer är journalist och poet uppvuxen i Vällingby utanför Stockholm. Hennes alster har blivit publicerade i en rad antologier genom åren. Hon är även medförfattare till biografin ”Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken” (Lind&Co). Detta är hennes debutdiktsamling.

Inlästa dikter

Om inspelningen

”Den svenska tystnaden” från Asfaltshimmel av Tove Meyer. Genre: poesi.