Adrian Perera

Adrian Perera är frilansjournalist och poet. Han bor i Åbo, men är uppvuxen i östra Nyland. Han har ett barnsligt och bitskt sinne för humor, har svårt för lättfattliga livsråd och kränkande samhällsfenomen som berättigas eller bortförklaras som självklara och väsentliga delar av tillvaron. Adrian är fåordig, älskar dålig film, skränig musik och jogging. Han vann första pris i Arvid Mörne-tävlingen år 2016 för sin poesi.

 

Foto: Niklas Sandström

Alla dikter av Adrian Perera

Om inspelningen

”Jag har inga ord” från White Monkey av Adrian Perera. Släppt: 2017. Spår 1.

White Monkey

sin skarpa debut skriver Adrian Perera med många röster, många jag. En mor från Sri Lanka som måste lämna sitt språk och sin familj och flytta ut bland åkrar och granar. En far från Finland som röker och talar med sina vänner: ”Förr var vi ett ärligt folk /vi menade vad vi sa och sa det sällan /Nu säger alla något hela tiden.” En mormor vars minne börjar skingras som röken efter palmbladen som bränns. En son – vems monkey är du?

Perera ger aldrig avkall på det motstridiga och komplexa, men uttrycker det alltid enkelt och rakt. Ömhet, smärta, humor, undertryckt vrede: Den politiska dikten är tillbaka.

Inlästa dikter

Om inspelningen

”Jag har inga ord” från White Monkey av Adrian Perera. Släppt: 2017. Spår 1.