Ann Hallström

Ann Hallström är född 1970 och bosatt i Stockholm. Hon debuterade i ”Grupp 96”. 2000 kom hennes första diktsamling Det är en frånvaro av steg som knastrar. Den följdes av Öppna hjärta 2003, Saknaden 2010, som belönades med Mare Kandre-priset, och bror mor dotter rekviem 2012.

Hon har varit redaktör för Lyrikvännen tillsammans med Jenny Tunedal men är numera verksam som översättare och studerar på Konsthögskolan. Hon har bott några år i Frankrike och ett år på Sri Lanka och har låtit det göra avtryck i sin poesi.

Copyright/foto: Jerome Vallet

Alla dikter av Ann Hallström

Om inspelningen

Från Saknaden av Hann Hallström

bror mor dotter rekviem

bror mor dotter rekviem skildrar en sargad jord, en hotande underjord och en värld härjad av brott och förnekelse. En värld där känslor av sorg, samhörighet och alienation förs vidare genom tid och rum. Dikterna blir en uppgörelse med myterna, en exorcism av våldet – men också en bön för livet, en besvärjelse och dröm om förändring. Senast var Ann Hallström aktuell med diktsamlingen Saknaden (2010) för vilken hon tilldelades Mare Kandre-priset ”för en mångstämmig diktning som finner sin resonansbotten i transitstadens vimmel”.

 

”Här är det en annan sorts obestämd kroppslighet som är diktens mest framträdande motor: nämligen rytmen. /…/ Takterna tar sig in. Takterna förför och stör. /…/ för mig framträder våldet, ondskan, det obegripliga som alla vet om, med ny kraft, ny brutalitet, när det bärs fram av klang. /…/Ann Hallströms dikt fortsätter att föra mig till etiken. I sin hårda, vida, vackra, fruktansvärda ton.” / Kristofer Folkhammar, Aftonbladet.

 

Inlästa dikter

Om inspelningen

”bror mor dotter rekviem – del 1” från bror mor dotter rekviem av Ann Hallström. Släppt: 0. Spår 978. Genre: Poesi.