Ewa Åkerlind. Copyright/fotograf: Eva Björnson

Ewa Åkerlind

Ewa Åkerlind debuterade 2009 med diktsamlingen ”Saknad – dikter ur sorgen” och var senast aktuell med ”Från hängmattan ser jag havet”.  Hon har även publicerats i ett antal antologier, bland annat med ”Avgrunden” i ”Dikter till Tomas Tranströmer” 2011. Ewa fortsätter skriva poesi och arbetar just nu med en roman. Hon arbetar även som skribent och har bland annat skrivit krönikor till www.1177.se.

Copyright/fotograf: Eva Björnson

Alla dikter av Ewa Åkerlind

Om inspelningen

Från Från hängmattan ser jag havet.

Saknad – Dikter ur sorgen

Diktsamlingen skrevs året efter Ewas man gått bort i en mycket smärtsam och ovanlig cancersjukdom. Den kan vara en bra present till någon som mist en partner. ”Saknad” används i sorggrupper, bland annat inom Svenska Kyrkan. För varje såld bok går 10 kronor till svensk cancerforskning.

Läsarröster:
”Angående den fina lilla sorgeboken så läste jag igenom den idag igen och tårarna bara flödade! Precis som förra gången. Den griper tag i en och är så fin.”

”Ewa Åkerlinds diktsamling ”Saknad” har jag läst flera gånger. Jag tycker mycket om den. Den är på något sätt så mitt prick. När jag läser den konfronteras jag med sorgen (ibland ganska starkt) och jag tror, att jag samtidigt bearbetar den just därför. Vore fint om även andra i samma situation kan få den”

Inlästa dikter

Om inspelningen

Från Saknad – Dikter ur sorgen.

Från hängmattan ser jag havet

Diktsamlingen beskriver den process av sorgearbete som varje dag innebär för den som mist sin livspartner. Men även vägen tillbaka, om att hitta balansen i livet igen och gå vidare.

”I den fria versens form och med stark känsla för enkel och stilla uttrycksfullhet berättar hon om att mista den älskade. Ett mörkt hål öppnar sig, man slungas ner och förmågan att leva kvar och verka i vardagen tycks förlamad. Men småningom återvänder man och ser livet på nytt och vågar ta nya steg. Sakta bygger man en ny tillvaro och känner tillit till den. Man finner ett nytt uppdrag. Att ta vara på livet.”
Utdrag ur recensioner: BTJ häftet 2, 2012 Lektör: Anne Asplund.

Inlästa dikter

Om inspelningen

Från Från hängmattan ser jag havet.