Joar Tiberg

Joar Tiberg föddes 1967 och är uppvuxen i Oxelösund och Luleå. Numera bor han i Stockholm. Tiberg debuterade 1995 och har utgivit ett tjugotal böcker i olika genrer. 2010 utkom diktboken Ansvaret Ansvaret Ansvaret Ansvaret och 2013 kom Tung trafik och lilla vägen. 2016 utger Joar Tiberg Atts jord. Hans dikter har översatts till danska, franska, norska, kinesiska och japanska, och även tonsatts av den norske tonsättaren Frode Haltli. Joar Tiberg är också verksam som redaktör hos Hundörat small press.

Alla dikter av Joar Tiberg

Om inspelningen

”29-59” från Mellan ben av Joar Tiberg.

Atts Jord

Joar Tibergs nya diktsamling är en knyckig färd genom ett ordlandskap utan talande subjekt. Likväl tonar en röst fram. Orden tycks bitvis hänga som kroppar. Det som händer, som ljuder, kommer kanske ur mellanrummen de alla delar. Bokens oavslutade och öppna anslag knyter an till Tibergs två senaste diktsamlingar Ansvaret Ansvaret Ansvaret Ansvaret (2010) och Tung trafik och lilla vägen (2013).

Inlästa dikter

Om inspelningen

”Ur Atts Jord ” från Atts Jord av Joar Tiberg. Genre: Poesi.

Mellanben

”d: sm n:sm sm
:ch nl:jusa, lj:snua, sm:, n:ljs, sm:

(det blir nästan aldrig bättre)”

Som små gråa djur rör sig Joar Tibergs sträva dikter över bokbladen – de säger nästan ingenting. Men de imploderande orden och de sönderfallande fraserna berättar, om än motvilligt, om en brun råtta, om ett knotter längst nere i gökropet, om ljuset över Oslofjorden.
Mellanben är en rasande självbiografi som söker ett tillstånd av fullständig upplösning, eller en ny ordning.

Inlästa dikter

Om inspelningen

”29-59” från Mellan ben av Joar Tiberg.