Linda Garbén

Linda Garbén är född 1974 på Västkusten , Lyckorna- Ljungskile. 2010 gav Linda ut diktsamlingen Frihetslängtan. Hennes dikter avspeglar svårigheterna med att vara annorlunda i ett likriktat samhälle. Dikterna behandlar oftast både sorg och längtan. Poesin är Lindas livlina i en kamp mot sjukvård och myndigheter. Frihetslängtan med tillhörande CD finns på Bokeri.se. Hon är också publicerad i ett flertal antologier: 181 dikter till Tranströmer, Ordvindar, Revansch, Trettiotre poeter m.fl. Samt E-boken Hetta utgiven på Pupill förlag.

Hon har nyss utkommit, 2014, med en Autofiktion, medicinsk thriller. Blodet av ett lamm utan fel och lyte, som är en berättelse om att inte passa in. Boken är delvis självupplevd. Den är en historia om en ung kvinna som slår tillbaka från sitt underläge och inte låter sig tystas ned av myndighetsutövare i maktpositioner.Den belyser även problematiken hur lätt det är som funktionshindrad kvinna att falla offer och bli utnyttjad på nätet. I romanen nästlar sig blodsugare in i kvinnors liv via Facebook.

Linda har även haft diktutställningar på bibliotek och kulturhus runt om i landet, såsom Göteborgs Stadsbibliotek,Uddevalla stadsbibliotek, Kulturhuset Fregatten Stenungsund, Hällevadsholms bibliotek, Backa kulturhus, Göteborg och Dahlheimers hus, Göteborg.

På medföljande cd-skiva i diktsamlingen Frihetslängtan tas läsaren med på en färd i motvind, men där hoppet och längtan ibland skingrar himlens mörka moln. Med orden som kompass navigerar poeten genom såväl storm som stiltje ackompanjerad till toner inramade av havets brus och skummande vågor.

Alla dikter av Linda Garbén

Om inspelningen

”Prinsessa av mörker” från Frihetslängtan.

Frihetslängtan

Med poesin som livlina uttrycker Linda sin ojämna kamp mot sjukvård och myndigheter i världens tryggaste demokrati. Hennes dikter avspeglar svårigheterna med att vara annorlunda i ett likriktat samhälle. På medföljande CD-skiva tas läsaren med på en färd i motvind, men där hoppet och längtan ibland skingrar himlens mörka moln.

Inlästa dikter

Om inspelningen

”Prinsessa av mörker” från Frihetslängtan.