podpoesi debut

Anna Arvidsson – Ikväll kramade jag min förövare

Född 1992 och bosatt i Malmö. Skriver om olika former av svärta och svalka. Studerar litteraturvetenskap och är i slutskedet av ett romanarbete. Står ibland på scen. Finns ofta i skogen. Mer info finns på facebook.com/annamarvidsson.

 

Moa Söderkvist Spegel – vita lappar

Född 1991 i Luleå och bosatt i Stockholm. Har precis avslutat ett år på skrivarlinje. Tycker om ords oregerlighet och personifikation av ting.

 

Agnes Török – Life Or Death Bilingualism

Prisbelönt 23-årig spoken word poet och workshopledare. Hon har uppträtt på fyra kontinenter, vunnit poetry slam på två språk och skrivit poesi på uppdrag av BBC. Töröks poesiföreställningar har vunnit flera priser på världens största spoken word festival. Efter fem års poesijobb och turnerande utomlands har Agnes nyss flyttat hem till Sverige, för att uppträda och driva skrivarcirklar på hemmaplan. Mer om Agnes finns på www.agnestorok.org och www.patreon.com/AgnesTorokPoet.

 

Sara Sheikhi – Förvaret

Född 1993 och är ursprungligen från Nyköping. Har hunnit bo på lite andra ställen såsom Island och Tyskland hitintills. Sysslar även med musik och måleri. Poesin är ett verktyg för att bygga, testa och söndra gränser, ett sätt att skapa plats för det ännu osagda. Alla konstnärliga uttrycksformer är intressanta men kanske är det just i poesin som friheten blir allra kännbarast.

 

Elin Kvicklund – Röst 263

Född 1991, poet, har en kandidat i konstvetenskap och har studerat vid Biskops-Arnös författarskola. Dikten är ursprungligen skriven för kapitlet Bilderna som ingår i ett större projekt med arbetsnamnet Syner av grönt i vattenskuggan, ett långt diktflöde som bland annat utforskar mellanrummet mellan öga och bild och som frågar sig ”varför lysande som blomst / som vore det ännu verkligt/ stänk blott och grönt/ ändå jordmörkt i sitt inre”.

Alla dikter av podpoesi debut

Om inspelningen

”Ikväll kramade jag min förövare” av Anna Arvidsson.